Camera Annei Decor interior

Camera Annei – reconditionarea patului de lemn (part 1)

19 June 2020

Oh, de când nu am mai recondiționat ceva, mi-a fost atât de dor, cum îmi este și de pictat! Una din două dorințe a fost satisfăcută zilele trecute când am vopsit patul Annei, dar pentru că urmează să și decorez patul cu elemente de lemn și imagini pictate manual, aceasta este doar partea întâi.

După ce a ajuns patul Emmei de la Mavis (pe care vi-l arăt în curând, doar să ajungă câteva elemente de decor foarte importante, vreau să pregătesc o prezentare cât mai drăguță, așa cum merită) mi s-a făcut milă de Anna. Ea nu s-a plâns de patul ei vechi și uzat, motiv pentru care am fost și mai determinată să îi fac o surpriză. Anna doarme într-un pat la nivelul solului, făcut la comandă acum 5 ani și evident, s-a îngălbenit vopseaua albă care, oricum, nu era potrivită în camera ei.

Și pentru că fac greșeala să verific des ce minunății mai face Monica de la Maison Romantique, am descoperit la ea un verde mai închis dar cald, Dusty olive.

Amy Hozat recondiționare pat

Superbă nuanță, ca toate nuanțele de la Vintage Paint România. Am crezut că e perfectă pentru patul Annei, până am intrat pe site să trimit comanda și am mai descoperit altceva care mi-a stricat planurile inițiale: regina nuanțelor de verde și anume Antique green.

amy-hozat-decor-interior-vintage

Nuanța aceasta de verde este tot ce-ar trebui să fie o nuanță care se vrea a fi neutră dar caldă, luminoasă și foarte vintage în același timp. A trebuit repede să povestesc cu Monica și la fel de repede am primit și vopseaua.

E adevărat că nu toată lumea gustă acest tip de culoare, nu se mai apreciază mobila verde, probabil din cauza bufetului bunicii care era o nuanță ciudată de verde și se găsea în fiecare casă. Și uite asa, orice piesă verde de mobiler este un fel de mileu și pește de sticlă pe televizor pentru unii, dar pentru alții, care mai apreciază lemnul, vechiul și frumusețea lucrurilor care parcă nu mai pier, nuanța aceasta de verde aduce bucurie și oferă o stare de bine atunci când este privită.

Lăsând mileurile la o parte și revenind la ale noastre, cu puțin mai mult de jumătate de cutie mare de vopsea și lac ultra mat de la Vintage Paint – Maison Romantique, am recondiționat patul Annei și în mai puțin de 24 de ore a fost gata de dormit, sărit și citit în el.

amy-hozat-decor-interior-vintage

Procesul a fost rapid pentru că nu a necesitat șlefuire, ca de obicei, și vopseaua este non-toxică, deci nu am scos patul din cameră, doar l-am tras de la perete, să nu stric frumusețe de tapet, frate cu toate vopselele Vintage Paint pentru că toate provin de la același producător, Jeanne d’Arc Living.

Apropo! Știați că…

Tapetele pe care le găsiți la Maison Romantique sunt strâns legate de nuanțele de vopsea mată Vintage Paint?

Producătorii au gândit produsele în așa fel încât nuanțele vopselelor să se potrivească perfect cu restul produselor decorative, precum tapetul. Așa că, dacă ai tapet Roses (cel din poze) și îți dorești ca în compoziția camerei să existe unitate coloristică, sunt un număr mare de vopsele de diferite culori care se potrivesc perfect cu tapetul. Monica te poate ajuta să alegi culoarea sau culorile potrivite.

Eu am ales să combin tapetul Roses cu Vintage powder și Antique green, iar în camera Emmei sunt alte combinații pe care le voi detalia în curând.

amy-hozat-decor-interior-vintage

Așa că, după de am degresat bine patul și s-a uscat, l-am vopsit în două straturi și după ce s-a uscat peste noapte, dimineața am dat patul cu două straturi foarte subțiri de lac ultra mat, un lac extrem de rezistent care este destinat mobilierului și podelelor de trafic intens.

Atât!

Urmează să îl decorez cu elemente de lemn, asemănător cu turnurile de învățare din bucătărie, care rezistă eroic după ani de zile, cu multe mese și activități practice. În plus, cred că îl voi și picta puțin, pentru mai mult caracter și personalitate.

Vă plac astfel de nuanțe de verde pentru mobilier?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply