Decor interior Idei pentru amenajarea casei

Cum redecorezi ieftin și ușor, în funcție de cameră

13 April 2020

Un lucru e cert: stăm acasă. Dar ne place unde stăm? Sau ar merita să mai schimbăm câteva lucruri, pentru a ne face izolarea acasă mai frumoasă?

Cu siguranță, când toți fugeam de dimineață până seara la lucru și prin oraș, să rezolvăm probleme, nu aveam timp să ne uităm la cuibul nostru, așa cum o facem acum. Și pentru că trebuie să profităm de timpul petrecut acasă, să-l folosim, nu să-l pierdem, am câteva sugestii pentru voi, idei mici care vor avea impact mare în decorul și aspectul casei.

Știm că locul în care ne petrecem timpul ne influențează inclusiv starea și productivitatea, motiv pentru care trebuie să facem tot posibilul să dăm culoare și viață casei, în funcție de caracterul și preferințele fiecărei persoane în parte. De exemplu, eu mă simt cel mai bine într-o casă în stil provincial francez cu ușoare tentative de rococo. Ador mirosul cărților și al lumânărilor aprinse, ador ceșcuțele de ceai mici și cu floricele și îmi place să port haine satinate în casă. Alte persoane poate iubesc nuanțele vii și camerele minimaliste, alții poate preferă stilul clasic sau scandinav.

Oricare ar fi preferințele tale, am câteva sugestii pentru tine, ieftine, rapide și de calitate (testată personal). Pentru a vedea produsele  → click pe cuvintele verzi.

Holul

decor-hol-amy-hozat

decor-hol-amy-hozat

Sursa: Pinterest

Holul este de multe ori subapreciat și ignorat, când vine vorba de atenție la decor și detalii. În același timp, holul este primul lucru pe care îl vedem când intrăm în casă și cel prin care trecem de zeci de ori, zilnic. Cred că merită să investim în piese de mobilier micuțe, care să nu ocupe mult loc, dar care să aducă o doză de frumusețe holului. De exemplu, o masă mică, rotundă, este perfectă pentru o vază cu flori naturale (sau artificiale, dar de calitate). Arată minunat lângă scară sau o băncuță pentru hol cu spațiu de depozitare pentru produsele de îngrijit pantofii. Un suport de chei pentru perete este practic și arată minunat, mai ales dacă este din lemn masiv, la fel ca masa și banca menționate mai devreme. Fiind din lemn masiv, le poți vopsi în culori complementare sau chiar alb, dacă pereții au destulă culoare sau un tapet cu imprimeu.

Sufrageria

decor-sufragerie-amy-hozat

Sursa: Pinterest

De obicei, în sufragerie găsim o canapea, un televizor și poate o măsuță pentru cafea. Dar poți schimba total aspectul încăperii cu un suport pentru reviste așezat lângă canapeaua pe care arunci o pătură confortabilă. Așezi în el revistele și cărțile preferate și ai creat un loc al tău, dar și un spațiu care exprimă confort și caracter. Un scăunel tapițat este perfect pentru a-ți așeza picioarele când citești cartea preferată sau te uiți la un film.

Dormitorul

decor-dormitor-amy-hozat

Sursa: Pinterest

Dacă nu ai un scaun în dormitor pe care ajungi să nu-l mai vezi datorită mormanului de haine, ești parte dintr-o categorie restrânsă de oameni. Noi avem un suport de umerașe în dormitor, dar ocupă mult spațiu și este destul de inestetic. Visez de ani de zile la un pormantou sau valet alb, suport special pentru haine care ocupă foarte puțin spațiu, păstrează hainele drepte și acesta, în mod particular, este superb. Un astfel de obiect, nu doar că este practic, este și foarte frumos. Prezența lui în dormitor te îndeamnă să-ți așezi hainele la locul lor, de fiecare dată. Scaunul ți-ar fi recunoscător.

Bucătăria

bar-amy-hozat

Sursa: mavis.ro

În bucătărie nu trebuie să investești averi mari pentru a-i face pe vizitatori să spună: ”Ai schimbat ceva, așa-i?” (pe cei din luna iunie, iulie, sau august, când se ridică restricțiile, evident). Ai nevoie doar de un candelabru cu multe brațe, pentru mai multă lumină și eleganță. Un bar cu blat rabatabil va fi foarte apreciat de prietenii pe care nu i-ai mai văzut de mult. Dacă ai sufrageria mică, un astfel de bar este ușor de mutat în fața canapelei unde să așezi gustările și aperitivele.

Dacă mai ai nevoie de inspirație, pe site-ul celor de la Mavis, la secțiunea REDUCERI, găsești zeci de articole din lemn masiv pentru orice buget.

Continuă să susții producătorii noștri români în această perioadă dificilă. Cumpără produse românești și susține afaceri locale. 🙌

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply