Decor interior

Idei de amenajare a holului în stilul vintage

5 March 2019

Am început seria de postări din categoria “decorul casei noastre” cu amenajarea primului lucru pe care îl vedeți când intrați în căminul nostru. Consola. Momentan este locul meu preferat din casă, doar pentru că e primul terminat. 😄 În câteva săptămâni lucrurile se vor schimba, vom ajunge la partea de decor și în camerele fetelor și abia aștept să împărtășesc cu voi evoluția lor și produsele folosite. Sunt absolut superbe. Dar până atunci, las pentru iubitorii de vintage câteva idei de amenajare a holului de la intrare, idei ce sper să vă placă și să vă inspire:

Candelabru vintage, cristale și cărți vechi

Prima variantă pune în evidență piesa de rezistență din holul nostru, candelabrul pentru lumânări de la Maison Romantique pe care pur și simplu îl ador. L-am decorat cu flori artificiale, doar pentru a mai umple din spațiu și a completa nuanța comodei pe care am dat-o cu un strat de ceară transparentă din același loc, pentru a nu risca să se păteze, având în vedere faptul că nu e lăcuită, nici măcar vopsită. La sfârșitul articolului la “shop the look” puteți vedea exact produsele folosite, inclusiv vopseaua pe care am folosit-o pentru a da un aer vintage cămășii mele din poza de mai sus.

În partea de jos a consolei am așezat câteva cărți vechi din biblioteca noastră pentru a continua ideea de vechi, romantic și primitor. Am fost niște lumânări și o mică vază cu lavandă pentru a susține teancul de cărți. În partea dreaptă am așezat o pernă cu dantelă încrețită pe care am făcut-o eu acum 5-6 ani pentru decorul nunții noastre. Îmi trezește amintiri plăcute și mă bucur să o văd acolo. Pentru mine, e foarte important să am în casă lucruri care să îmi spună ceva, care să-mi de-a o anumită emoție și un sentiment plăcut.

 

 

Inspirație din filmul Cenușăreasa

Pentru varianta aceasta m-am inspirat din filmul Cenușăreasa din anul 2015, unde am văzut astfel de cupole de sticlă în care se aflau crengi și fluturi. Este unul din filmele mele preferate, strict pentru decorul casei Cenușăresei. Am pus pauză de zeci de ori în timpul vizionării, spre disperarea soțului meu, doar pentru a vedea detalii precum pereții pictați, mobilierul și elementele de decor. Mă bucur că am reușit să reproduc imaginea, oferind holului un aer și mai romantic.

Între cupolele de sticlă am așezat o vază din alamă în care am aranjat flori uscate pe care le-am primit din partea soțului în diferite momente ale relației noastre, de la simpla prietenie, la nașterea copiilor noștri. Un alt lucru cu o importanță deosebită pentru mine, un lucru pe care îl iubesc.

 

 

Un vintage mai clasic și elegant

Pentru look-ul acesta am folosit elemente puține dar cu efect. În partea de jos am așezat vioara mea pentru a adăuga o pată de culoare și a crea un punct central. Sus am lăsat candelabrul simplu și cupolele de sticlă în care am așezat un buchet de lavandă (pe care l-am avut la cununie, iar un element cu încărcătură emoțională, nu pot altfel 😄) și parfumul meu preferat Chanel pentru un aer mai sofisticat.

 

Ultima variantă este o combinație dintre cele de mai sus și este varianta actuală și finală. Nu pot renunța la candelabru, flori uscate și nici la cupole. Și în opinia mea merg foarte bine împreună. Cristalele candelabrului, lumânările de ceară și cărțile vechi cu poeziile lui Shakespeare formează imaginea perfectă a decorului vintage, romantic, ușor provincial francez pe care îl iubesc.

Care este varianta ta preferată?

 

Shop the look

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply