Fashion

Cum purtăm tweed à la Coco Chanel?

23 January 2020

Am pregătit articolul acesta cu mult timp în urmă, dar nu și-a găsit momentul oportun pentru a fi postat. Dar m-am gândit să începem anul cu ceva ușor de digerat, ceva de citit și privit la cafeaua de dimineață, sau ceaiul de la ora 17: cum purtăm hainele din tweed, țesătură folosită de Coco Chanel în fiecare colecție, după anii 1920, transformând-o în cea mai elegantă și clasică țesătură pentru haine feminine (și masculine, dar nu e oala noastră).

Când mă gândesc la Chanel (cel de odinioară, cel contemporan e discutabil), mă gândesc la asocierea unor materiale de calitate, la non-culori, simplitate și haine croite impecabil. Și perle. Un stil vestimentar nepieritor și care nu va plictisi vreodată. Este stilul femeii clasice, atentă la ținutele ei dar care nu vrea să iasă în evidență prin opulență, ci prin eleganță și caracter.

Am câteva haine din tweed și veți vedea că sunt doar în alb și negru. De ce? Pentru că non-culorile păstrează haina în acel stil elegant și clasic, consacrat de casa de modă menționată. Și parcă orice alte culori (cu mici excepții, cum e roz pudră) nu se potrivesc acestui material. Și nu doar culorile îi pot știrbi din frumusețe, asocierea cu materialele nepotrivite pot transforma o tentativă de clasic în kitsch. Așa că, vă las pe scurt câteva lucruri pe care le-am descoperit în încercarea mea de a purta corect acest material.

Asocierea materialelor

Am crezut că un sacou alb din tweed poate fi purtat cu un tricou uni din bumbac și așa este, dar nu am găsit încă tricoul acela de calitate, care nu arată ca praful tras sub un covor persan. Am mai încercat cu tricouri basic din comerț, dar nu pot să spun că e imaginea pe care o aveam eu în minte. Prefer să fur cămașa albă a soțului pentru a păstra liniile drepte și curate, care nu pun în prim plan formele femeii, ceea ce nu mă deranjează, chiar îmi place și mă simt mai bine. Feminitatea nu are legătură doar cu expunerea formelor, în opinia mea, feminitatea începe de la caracter, maniere, sensibilitate, principii și încredere în sine, până la îngrijirea fizică și curățirea minții. Toate construiesc ideea de feminitate, nu doar aspectul fizic.

În ținuta de zi recomand o pereche de jeans și o eșarfă din mătase care să nu fie în nuanțe țipătoare sau imprimeuri nepotrivite (flori, fluturi, etc.). Cum spunea Coco Chanel, “Simplicity is the keynote of all true elegance.”

Cât despre beauty, recomand un machiaj discret și un păr bine aranjat și nu mă refer la nașa din Bârzești de aranjat, ci din nou, la simplu și îngrijit, sau natural. Dar să nu vă fie frică să vă puneți amprenta, până la urmă nu vrem să devenim copii Chanel, vrem doar să învățăm despre eleganță, ca mai apoi să o aplicăm în viața noastră, modelând-o după caracterul și principiile noastre care diferă de la o persoană la alta.

Și ca să fac o încheiere frumoasă și o introducere în noul an în același timp, mă bucur mult că sunteți aici, că îmi citiți gândurile, îmi vizualizați pozele și vă bucurați de ele. Mă simt ca într-o seară de sâmbătă, când ai musafiri și le place mâncarea făcută de tine. Sunt sigură că știți sentimentul acela de împlinire, iar eu îl trăiesc de câte ori apreciați ce vă pun pe masă. Și nu toată lumea iubește supa cremă de ciuperci, înțeleg, e în regulă. Sper doar să reușesc să transmit ceva pozitiv chiar și celor care nu sunt iubitori de vintage. Dacă nu vă plac bucatele, sper ca măcar bucătarul să vă placă😉.

Anul acesta am de toate pentru voi, de la decor și stil vestimentar, la rutinele noastre și educația copiilor. Ați votat pe Instagram, mi-am notat și mă supun cu cel mai mare drag.

O săptămână de poveste să aveți! 🌹

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply