Fashion Stil de viață

Cum să-ți creezi o garderobă capsulă

27 March 2018

Când vine vorba de o garderogă capsulă, nu există o rețetă perfectă. Există diferite tipuri de persoane, diferite stiluri de viață, locuri de muncă și principii. Dar dacă îți dorești să scapi de stresul ce vine odată cu alegerea hainelor dimineața, dacă vrei să te cunoști mai bine, să-ți cunoști stilul și să cheltui mult mai puțini bani, citește mai departe. Voi așeza tacticos în mintea ta doar câteva idei simple, iar tu decizi la sfârșit unde te aflii și ce vrei să schimbi.

 

1. Scoate totul, aruncă pe pat, privește și analizează

Pentru început, tot ce trebuie să faci este să golești dulapul și să pui toate obiectele grămadă. Vei fi şocată când vei vedea muntele de haine și accesorii. Apoi analizează, care e stilul ales de tine în general, dacă ai urmat inconștient o anumită cromatică, dacă ai preferat anumite materiale sau texturi. Descoperă cine eşti dpdv vestimentar şi rămâi la asta. Dacă ai 70% haine casual şi restul nu le prea porți, nu păstra 40 de pantofi stiletto doar pentru că îți plac. Ținând cont de locul de muncă, de stilul de viață şi priorități, nu cumpăra și nu păstra lucruri pe care nu le poți purta zilnic, exceptând evenimentele speciale.

Nu păstra lucruri de care te-ai atașat emoțional. Nu mă refer la rochia de mireasă 👰, mă refer la acele lucruri pe care nu le porți dar le ai de mult timp și cumva ți-e greu să te desparți de ele. Nu păstra 10 rochii pe gât dacă ești o mamă care alăptează și lucrează de acasă. Te vor stresa în momentul în care vei deschide dulapul.

 

2. Ia un carneţel și notează

Gândindu-te la o săptămână tipică din viața ta, notează ce îmbraci la locul de muncă, acasă, în orasr, etc. De exemplu, după ce ai notat totul, alege 3 perechi de pantaloni și 2 fuste pe care le porți cel mai des la lucru. Pune restul într-un sac pentru donat sau vândut.

Păstrează 5 cămăși preferate care se potrivesc fustelor sau pantalonilor păstrați. Dacă vrei, poți păstra mai multe dar la sfârșitul lunii, gândește-te bine dacă e chiar necesară acea cămașă în plus. Nu te lăsa copleșită de emoții. Alt lucru pe care îl poți face e să păstrezi sacii de haine pentru câteva săptămâni, poate ai fost prea entuziasmată și ai renunțat la lucruri utile și trebuie să le reaşezi în dulap.

 

3. Cumpărăturile

Ok, acum ai un dulap aierisit și organizat, ți-e ușor să îți alegi hainele dimineața, dar ai început să te plictisești de aceeași pereche de pantaloni. Intri pe Zara. Reduceri! Ești entuziasmată, cumperi 40 de perechi de pantaloni de lână. Dar vine primăvara. Nu îi porți. Ai ajuns în același loc, doar cu mai puțini bani în portofel și multe perechi de pantaloni de lână. Cum să eviți exact această situație:

Nu te îngrijora, cumpărăturile nu sunt interzise dacă ai o garderobă capsulă. Ba mai mult, sunt incurajate dar împreună cu urmatoarele principii (printre altele):

·Nu cumpăra lucruri de care te simți atrasă în momentul în care le vezi, dar nu le-ai simțit niciodată lipsa 🙌

·Dacă îţi cumperi ceva, vinde sau donează altceva care nu te mai entuziasmează când te îmbraci.

·Nu da click prea repede. Când faci cumpărături online, nu te grăbi să trimiți comanda. Așteaptă o zi, întoarce-te la coș și gândește-te bine dacă e absolut necesar să faci acea comandă.

·Înainte sâ cumperi ceva întreabă-te: e stilul meu? Cu ce aș purta asta? Unde aș purta? Am cu ce să asortez obiectul? Dacă nu, poate nu e chiar stilul meu.

·Strânge bani şi cumpără lucruri de calitate care să îți aducă satisfacție, dar nu atât de scumpe încât să îți fie teamă să le porți.

 

Ia-ți timp și bucură-te de valoarea lucrurilor care se află în viața ta și în căminul tău, fie că vorbim despre valoare sentimentală sau nu. Nu lăsa lucrurile pământești să te lege de această lume. Detașează-te. Fii mulțumitor pentru sănătate, natură, hrană și apă apoi decide dacă ai neapărat nevoie de haina aceea de blană de la Asos. Și crede-mă, vei fi mult mai fericită și te vei bucura chiar și de cumpărături mai mult. Pentru că vor aveaun scop și o însemnătate. Nu va mai exista acel zbucium emoțional. Detașează-te.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply