Fashion Stil de viață

Haine pentru copii din materiale naturale, de ce și unde?

30 July 2018

Acum câțiva ani, înainte să am copii, criteriile după care îmi cumpăram hainele erau calitatea, prețul, forma, culoarea și imprimeul, dar niciodată nu mă uitam la material. Nu cunoșteam materialele, proprietățile lor și modalitatea de producție. Nu m-am gândit niciodată că anumite materiale, chiar dacă par comode, au efecte negative pe termen lung asupra mediului, dar mai ales asupra mea. Întotdeauna am considerat că mătasea, inul și alte fire naturale sunt doar “pretexte” pentru a mai adăuga un 0 în dreptul prețului. Mi-am dat seama cât de greșit gândeam, în momentul în care am rămas însărcinată și luând decizia de a-mi schimba stilul de viață pentru beneficiul meu și al familiei noastre, am început să mă interesez și să citesc despre efectele deciziilor aparent banale pe care le luăm în viață și cum ne putem îmbunătăți traiul, o viață mai curată, mai sănătosă și naturală, mai puțin aspră asupra mediului și cu mai multă apreciere pentru binecuvântarea naturii și tot ceea ce ne oferă.

Am început prin a citi despre ‘natural, attachment parenting’, ceea ce am simțit că ni se potrivește și ceea ce-mi doresc pentru copiii mei. Apoi am descoperit metoda Montessori, Waldorf, Reggio Emilia, şi din nou, am preluat lucrurile care ni s-au potrivit nouă ca familie. Am trecut apoi la cărți despre dezvoltarea copilului, etapele ei și cum putem răspunde nevoilor celor mici. Aşa am ajuns la informații despre alăptare, diversificare, purtare și într-un final, obiectele care ne înconjoară, inclusiv hainele pe care le îmbracă copiii.

Încă țin minte prima comandă de haine de lână făcută pentru Emma în prima toamnă a vieții ei. Am dat salariul pe o lună și nu am regretat o secundă. Când cumperi haine pentru bebeluși, de obicei în 2 luni maxim rămân mici. Emma a purtat hăinuţele alea de lână zilnic, timp de 2 ani și acum le poartă Anna, dacă vă vine să credeți. Am să vă spun în altă postare mai multe lucruri despre asta pentru că foarte mulți ați cerut detalii, așa că fiți pe fază, pun toate informatiile împreună în curând.

Azi vreau să vă spun despre niște oameni de pe plaiurile noastre pe care i-am descoperit recent și pur și simplu m-am îndrăgostit de ceea ce fac. Pentru cei care cunosc, știți că e foarte greu să găsești haine de lână care să aibă și un design atractiv pentru copii, în general designul e minimalist. Dar cei de la MokoFUN crează manual haine pentru copii din materiale 100% naturale, cu un design actual și foarte diversificat: de la minimalist, la bogat în imprimeuri și detalii. În plus, am fost foarte plăcut surprinsă că preţurile lor sunt mult mai mici decât la alte branduri naționale și internaționale.

Emma a avut o perioadă în care refuza hainele de lână pe motiv că sunt prea banale, că nu au fundiţe, buzunare, volane, etc. Vă puteți imagina bucuria ei când i-am arătat hăinuţele de pe MokoFUN, abia ne- decis asupra țintelor.

Pentru că e vară, am ales ca rochița Emmei și pantalonii scurți ai Annei să fie din in, un material foarte uşor şi comod, care absoarbe foarte bine umezeala, deci și transpirația. Tricoul Annei e din cea mai fină lână merinos pe care am simțit-o. Da, lână vara! E unul din cele mai bune materiale pentru orice anotimp, inclusiv vara. Previne transpirația, ajută la reglarea temperaturii, neutralizează mirosurile și e natural antibacteriană. Doar lucruri extrem de bune pentru pielea copilului tău în această perioadă!

Și ca să le testăm maxim, le-am scos la prima purtare în cea mai călduroasă zi la Muzeul Satului din Sibiu, locație special aleasă ca să sărbătorim și să ne bucurăm de țara noastră frumoasă, să apreciem ce a fost și ce este astăzi, inclusiv prin astfel de oameni care dau valoare țării și care fac lucruri de calitate, valoroase din toate punctele de vedere, lucruri 100% românești de care sunt mândră. Astfel de oameni merită promovați și apreciați din plin.

Vă invit să vedeți cu ochii voștri că tot ceea ce spun aici e adevărat, așa că dați un click site-ului MokoFUN dacă apreciați valorile românești, dacă apreciați oamenii care fac ceva în țara noastră și doriți să îi susțineţi.

Şi dacă sunteți din zonă și doriți să le vedeți toate produsele și să întâlniți oamenii din spatele brand-ului, vă invit în perioada 17-19 August la târgul Creative Buzz din Sibiu unde vor fi prezenți și ei. Poate ne întâlnim și noi pe-acolo, voi fi prezentă și eu cu fetele la târg. 🙂

Eu i-am testat și m-au cucerit. E rândul vostru să îi supuneţi testului!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply