Fashion

Lookbook primăvară 2019 – part 1 – vintage

28 February 2019

Hello dragilor,

Mă bucur să vă găsesc din nou aici, în povestea mea de viață, așa vintage și de modă veche, cum e ea. 😊

Odată cu venirea primăverii, v-am pregătit o serie de lookbook-uri (pe limba noastră, albume cu ținute) pentru primăvară și evident, am început cu cele mai vintage și purtabile look-uri din garderoba mea, ținute comode, ușor de stilizat și adaptat la vremea aceasta schimbătoare.

Încep cu ceva drag mie, o cămașă roz pal pe care nu am mai purta-o pentru că a fost distrusă în mașina de spălat, dar pe care am păstrat-o cu gândul că o voi putea salva cumva. Am incercat să scot petele albastre de pe ea cu toate produsele posibile, dar nimic nu a funcționat. Dar apoi am descoperit vopseaua vintage de la Maison Romantique și fiind compatibilă și cu textilele, m-am gândit să o vopsesc. Vă voi explica tot procesul vopsirii textilelor cu altă ocazie, dar ideea e că mi-am salvat cămașa preferată și i-am dat un aer vintage în 15 minute.

Ghetele mele le cunoașteți, v-am scris acum ceva vreme mai multe detalii despre ele aici. Încă merg cu orice din garderoba mea și după atâta timp le port cu același drag. Până la urmă cam asta ar vrea să conțină o garderobă capsulă: lucruri de calitate pe care le porți cu drag un timp îndelungat. Și care rezistă. Și care îți dau o stare de bine când le îmbraci/încalți.

Primăvara e ca o adolescentă cu modificări dese ale dispoziției, știți ce spun, nu se poate hotărî dacă e caldă sau rece. Așa că primăvara e despre straturi: multe dimineața, puține la prânz și iar multe seara. Și ca să nu mor de frig dimineața sau de cald la prânz, prefer straturile, în principiu un sacou și o capă subțire de lână peste o cămașă, ca în cazul de față.

Un alt lucru folositor și foarte chic în această perioadă este pălăria. Nu de lână, nici de paie, ceva de mijloc, un fetru frumos de la Magazinul de pălării. Oricând mă vedeți cu o pălărie, de-acolo este, sigur. Le ador pe toate, pur și simplu. În viitorul nostru dressing vor avea un loc special gândit pentru ele, atât de dragi îmi sunt, dar deja știți asta.

O pereche de blugi preferată, de calitate, ar trebui să aibă toată lumea în garderobă. Eu am o pasiune în ultima vreme pentru pantalonii evazați sau culotte (dar despre ei în alt lookbook😉). Aceștia sunt de la Massimo Dutti și mă bucur că am ales să investesc în ei. Îi am de multă vreme și încă se prezintă excelent, spre deosebire de alte perechi care s-au decolorat și s-au întins după 5 purtări.

Pentru tricouri de bumbac subțire e încă prea frig, dar un pulover tricotat cu mânecă scurtă merge perfect. Acesta este cel pe care tind să-l port PREA des, motiv pentru care am cumpărat și unul alb. Sunt de la H&M. Îmi place gulerul și faptul că mânecile sunt ușor încrețite și este ușor de purtat cu absolut orice.

O geacă de piele crem e mult mai elegantă și frumoasă decât cea tipic neagră. În plus, o poți purta peste ținute casual dar și smart, fără a le “masculiniza” prea mult, păstrând un aer romantic și feminin. O geantă de paie și o eșarfă în păr obligă vara să vină mai repede, zic eu. Așa că, de ce nu?

Schimbând ghetele cu ceva mai ascuțit și blugii cu o fustă cloș, am intrat în zona mea cum a intrat Alice în țara minunilor. Aș putea purta ținuta asta și la 80 de ani, ce să zic, sunt suflet bătrân. Dar trăim vremuri de libertate (din fericire sau din păcate?) în care fiecare se îmbracă așa cum dorește, ca în anii 30-40, vintage ca mine, fie pin-up ca în anii 50, disco fosforescent ca în anii 90, avangardist ca în anii 3000, sau o combinație între cele de mai sus. Pantofii aceștia de mamaie modernă sunt de la Reserved și momentan sunt preferații mei.

Pentru încă un strop de căldură și mămăism, am adăugat un pulover în culoarea anului 2019, măcar culoarea să fie în trend, dacă nu eu. 😂

Și dacă tot am scos geanta de paie din cutie, zic să scoatem și rochiile de vară înflorate. Dar ca să nu înghețăm de frig până se decide primăvara să devină caldă, putem arunca proverul acela mare și călduros peste noi.

Și cam atât pe partea de vintage. Săptămâna viitoare urmează partea a doua cu ceva mai modern, lady like, Chanel like, chiar. Ceva diferit față de ce v-am arătat până acum, dar care îmi place foarte mult și nici nu mi-am dat seama că am început să port foarte des. Vedeți în curând despre ce este vorba…

Până atunci, zile și inimi calde vă doresc!☀️ 💛

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply