Fashion Stil de viață

Pantofi comozi pentru primăvară

20 March 2018

Voi știți că îmi doresc să trăiesc o viață minimalistă, dar când vine vorba de pantofi, nu cred că reușesc să mă rezum la strictul necesar pentru că sunt parte din pasiunea mea, chiar dacă nu dețin prea multe perechi (s-ar putea ca soțul meu să mă contrazică aici ). Dar până ajung eu să îmi dau seama pe unde mă situez, aș vrea să împărtășesc cu voi 5 perechi de pantofi comozi pentru primăvară ce se află în garderoba mea capsulă.

1. Pantofi eleganți asimetrici 

Acești pantofi de la Massimo Dutti (care sunt și la reducere, apropo) sunt atât de comfortabili și eleganți. Pielea e extrem de moale și apreciez forma lor, inclusiv detaliul auriu de pe toc. Se potrivesc oricărei ținute și pot fi purtați în orice moment al zilei. Au un aer vintage pe care îl iubesc, motiv pentru care sunt probabil pantofii mei preferați.

 

2. Mocasini bordo cu detaiu auriu

Oh, acești mocasini sunt atât de comfortabili și sunt și ei la reducere la Massimo Dutti. Această pereche ușor masculină din piele întoarsă, de inspirație Gucci, e superbă. Mă regăsesc de multe ori între pantofi foarte feminini, stil vintage, și cei masculini cu o formă mai structurată. Cred că asta e și ideea unei garderobe capsulă, să deții lucruri diferite, potrivite stilului și caracterului tău, care să își îndeplinească foarte bine slujba, fiecare la momentul său. De aceea, nu am două perechi de pantofi la fel sau în același stil, prefer să îmi aleg perechea preferată și să o donez pe cealaltă, pentru a face loc în casă altor lucruri mai importante.

 

3. Pantofi stiletto cu toc mic

Nu vreau să îmi schimb toată garderoba pentru a introduce mai multă culoare pe timpul primăverii. Așa că, în loc să cumpăr cămăși, fuste, rochii noi, aleg să investesc într-o pereche de pantofi cu flori, care din nou, se  potrivește cu tot ce dețin deja și este ușor de asortat. Acești pantofi Zara pot fi purtați cu sau fără panglici și sunt foarte comozi.

 

4. Pantofi tip Oxford 

Acești pantofi de la Musette nu sunt pantofii clasici Oxford. Au o platformă de dimensiuni mici, iar culorile sunt mult în afara zonei mele de comfort. Niciodată nu am ales argintiul, nici în decorul interior al casei noastre. Dar cumva, această combinație de argintiu, crem și alb funcționează, inclusiv cu o geantă cu detalii aurii. Cred că e evident faptul că sunt o femeie de modă veche, dar combinațiile de tip auriu/argintiu sunt permise și chiar în trend.

 

5. Ghete tip pantofi

Știu că aceasă pereche de pantofi/ghete nu pare (și nici nu e) comodă și nici ușor de găsit, dar nu m-am putut abține să nu o adaug în colecția pantofilor de primăvară.  Sunt de la un brand românesc numit The 5th Element care produce încălțăminte superbă de calitate superioară. Apreciez foarte mult imaginația și creativitatea lor. Chiar dacă nu port această pereche foarte des pentru că este ușor inconfortabilă pentru o mamă cu doi copii, ea reprezintă cel mai bine stilul meu și trebuie să recunosc, m-am atașat de ei.

 

Gențile mele le-ați văzut deja în postarea despre stil pentru primăvară. Cea neagră este de la Musette, iar cea roz este de la un alt brand românesc pe nume Wild Inga. Și ei au produse superbe, unice și le apreciez creativitatea.

Voi promova întotdeauna brand-urile naționale și locale pentru că susțin și apreciez munca românilor, care de multe ori nu este apreciată la adevărata ei valoare, fiind orbită de brand-urile globale. Apreciez anumite valori, cred că Romania are o șansă și recunosc, devin nostalgică gândindu-mă la originea noastră (ceea ce nu se întâmpla în tinerețe). De asemenea, îmi place să port și să dețin lucuri unice, speciale, pe care nu le are toată lumea și e puțin probabil să mă plictisesc repede de ele. Nu e vorba de a ieși în evidență, e vorba de a sta departe de banal, de ideea de turmă și uzual, e vorba de a fi tu însuți. Să nu placi tuturor nu e o problemă, e chiar indicat. Suntem diferiți, asta face lucrurile mai frumoase.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply