Gânduri

Respect pentru femei

28 March 2018

 

Respect pentru toate mamele care își cresc copiii cât pot ele de bine. Pentru mamele care n-au dormit mai mult de 2 ore legate în ani de zile. Care se trezesc în fiecare dimineață epuizate, dar respiră adânc și își pun pe faţă cel mai mare zâmbet pentru familia lor. Pentru mamele care lucrează dar găsesc putere în fiecare seară să se joace cu cei mici și să îi pună la culcare. Pentru toate mamele casnice care nu au mai ieșit în oraș de atâta timp.

Respect pentru femeile care au demonstrat că pot trage cot la cot cu un bărbat. Că își merită locul de muncă și că pot duce la capăt sarcina încredințată. Că sunt vrednice de a fi iubite, că sunt libere să vorbească și să aibă un punct de vedere.

Respect pentru femeile care suferă. Care suferă mult mai mult decât îmi pot imagina eu. Care se trezesc în fiecare dimineață gândindu-se că s-ar putea să fie ultimul răsărit din viața lor. Femeile care își privesc copiii și se întreabă dacă vor apuca să-i vadă crescând. Care nu-și arată durerea şi povara pe care o poartă.

Respect pentru femeile care se gândesc mai mult la alții decât la ele însele. Pentru cele care renunță cu bucurie la ultima bucată de pâine pentru a hrăni un alt suflet. Pentru cele care oferă fără să aștepte ceva în schimb. Pentru cele care iubesc necondiționat.

Respect pentru femeile care au pierdut atât de multe în viața lor. Care au pierdut oameni dragi. Care şi-au pierdut părul, sănătatea și averea. Care şi-au pierdut visele și planurile. Pentru femei care au pierdut totul, mai puțin credința și speranța.

Respect pentru femeile care împrăștie atâta dragoste în jurul lor, trăind o viață simplă, bucurându-se dimineața, de pe verandă, de razele soarelui și cântecul păsărilor. Pentru femeile care poartă înțelepciunea perilor albi și durerea unui trup trecut prin viață, dar nu obosesc în a oferi un sfat blând și o vorbă bună celor mai tineri.

Respect pentru femei.

Respect pentru voi. Sunteți eroi, născute din eroi, care creșteţi eroi.

Sunteți îndeajuns exact așa cum vă aflați acum. Puteți schimba lumea și deja o faceți doar pentru că sunteți.

Aşa că, femei din întreaga lume, vă mulțumesc pentru că sunteți.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply