Stil de viață

De la casă la “acasă” cu Jysk Romania

26 January 2019

Întotdeauna am visat la casa mea, încă din copilărie. Mi-o imaginam într-un cartier liniștit, sau poate în afara orașului, un loc plin de verdeață, pomi, aer și intimitate. Îmi imaginam o curte maaaare, cu multă iarbă, tufe de trandafiri și salcâmi. O casă albă, înconjurată de verandă și un cățel care să se joace și să crească împreună cu fetele noastre. Îmi imaginam că stau pe balansoarul de pe verandă, savurând un ceai bun în timp ce admir apusul soarelui și ascult bătaia vântului în crengile salcâmului din spatele casei… Oh, șemineul din sufragerie și bucătăria uriașă… Nu mai spun de dressing-ul din dormitor și camera de lectură plină de cărți. Oh, visele tinereții 😊

Pentru mult timp am crezut că nu există alt loc pentru mine și familia mea decât în casa aceea pe care o visam. Dar, din fericire nu putem avea tot ce dorim. Și spun “din fericire” pentru că uneori trebuie să ne amintim să fim mulțumitori cu ce avem și trăim acum, în momentul acesta, în prezent. Uităm că fericirea nu stă în posesiunile noastre și uneori avem vise irealiste și care oricum nu ne împlinesc. Uităm să ne numărăm binecuvântările. Uităm să facem un cămin din casa noastră, doar pentru că visăm la altceva și uităm că nu locul fizic ar trebui să fie acasă pentru noi, ci oamenii dragi din viața noastră.

Când m-am căsătorit, am renunțat fără să îmi dau seama la visul meu, în momentul în care am ajuns să îmi doresc compania și prezența soțului meu, mai mult decât orice lucru material. Nu mai contau veranda și șemineul visate în momentul în care Emma a făcut primii pași în holul/sufrageria noastră în care se afla pe-atunci un singur scaun. Nu pentru că mi-am coborât standardele (dacă se pot numi așa…) ci pentru că am început să văd prezentul și viitorul cu alți ochi. Am început să prețuiesc oameni, momente, trăiri, mai mult decât lucruri și posesiuni. Visul meu nu mai era casa în sine, ci oamenii din ea. Și am decis împreună să facem din casă “acasă”, orice ne-ar rezerva viitorul la capitolul acesta și să ne bucurăm de locul pe care îl numim acasă, fie că vom trăi aici pentru totdeauna, sau ne vom stabili undeva pe plaiurile Italiei, într-o livadă de măslini 😊.

Pentru că avem copii, am decis să investim în lucruri de calitate, dar pe care să nu dăm o avere. Și ne-am găsit călcând destul de des pragul magazinului Jysk, oridecâteori am avut nevoie de ceva pentru casă: de la perdele, jaluzele, lenjerii de pat și perne pentru scaune, la mic mobilier, oglinzi, ceasuri de perete și decorațiuni în general. Zilele astea m-am uitat prin casă și mi-am dat seama că în fiecare cameră aveam câte ceva achiziționat de la Jysk acum o lună, un an, doi sau patru. Toate au rezistat foarte bine în timp și vorba aceea, avem doi copii liberi să exploreze toată casa, ceea ce spune multe despre calitatea produselor.

Jysk ne-a surprins plăcut întotdeauna când am achiziționat ceva și fiind în plină reamenajare a casei, deja am pus ochii pe atât de multe lucruri din magazin! Abia aștept să împărtășesc cu voi evoluția amenajărilor în stil provincial francez și să vedeți cum alegem și cum se așează lucrurile într-o casă veche, dar cu mult caracter și viață.

Până atunci vă las câteva poze făcute în magazinul Jysk din Eliana mall din Brașov, unde încă puteți găsi o parte din lucrurile pe care le avem și noi acasă. Enjoy!

Pentru locație, contact și program:

Eliana mall – site oficial

Eliana mall – pagina de Facebook

 

Shop the look

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply