Stil de viață

Transformă cu bani puțini mobilierul casei tale – Montessori și accente franțuzești

24 September 2018

O combinație interesată, nu? Ce legătură are metodologia Montessori cu decorul interior? Păi are legătură pentru cei care au copii și mai sunt și pasionați de vintage, decorul French country și Charles Trenet.

Cine a spus că odată ce ai copii, casa nu mai poate fi frumoasă, exact așa cum îți dorești? Da, poate că pereții sunt colorați cu marker, covorul pătat cu acuarele și din fiecare set de vase lipsește câte o farfurie sau cană. Dar, cel puțin pentru mine, e important ca locul în care trăiesc și îl numesc “al meu, al nostru” să mă reprezinte și să îmi ofere satisfacție, inclusiv vizual.

Nu trebuie să investești averi uriașe ca să îți amenajezi casa. Prin mici proiecte DIY poți transforma complet o cameră și să o faci exact așa cum dorești. Nu trebuie nici măcar să ai talente extraordinare. Tot ce îți trebuie este dorință, imaginație și produse de calitate la un preț mic. Eu am găsit exact ce îmi doream la Maison Romantique, de la vopsea vintage extrem de frumoasă și ceară pentru antichizat, la tapete, lustre și mobilier vintage, romantic, unic.

În loc să stai la televizor într-o seară, mai bine ia o pensulă și transformă o piesă de mobilier care nu îți transmite nimic. Fă ceva care să îți aducă satisfacție pe termen lung, relaxându-te în același timp.

Anna are aproape un an și deja își dorește foarte mult să urce în turnul de învățare din bucătărie, care îi aparține Emmei. E timpul să îi facem și ei loc la masa de lucru, dar nu am găsit pe cineva care să ne facă același model de scaun. Așa că, pentru că soțul meu nu este doar un gentleman, un tată extraordinar și un medic desăvârșit, este și un meșter priceput, l-am rugat să facă el un scaun identic pentru Anna, ținând cont de toate măsurile de siguranță aferente. Uitându-mă bine la bucătărie și imaginându-mi rezultatul final, mi-am dat seama că ceva lipsește și ceva e în plus.  Așa că mi-am propus să transform total turnurile fetelor și să le dau o notă vintage, în ton cu restul mobilierului din bucătărie.

După cum spuneam, am găsit vopseaua perfectă și tot ce avem nevoie și în viitorul apropiat, când vom reamenaja casa, la Maison Romantique. Nu există produs de-al lor care să nu îmi placă, nu glumesc!
Și acum, să vă explic cum am transformat niște scaune de învățare banale, în niște piese cu adevărat speciale, în doar câțiva pași simpli:

 1. Primul lucru a fost doar pe umerii soțului. El a măsurat, a cumpărat lemnul, a tăiat și a montat. I-a luat câteva ore în două zile. Sunt mândră de ce-a făcut, merită toată aprecierea!
 2. Fără să fie nevoie să șlefuim, am vopsit turnurile cu vopseaua Vintage Paint. Turnul maro l-am vopsit cu Dark Lavender, iar pe cel natur cu Antique Rose. Vopseaua a acoperit foarte bine ambele turnuri din prima, dar am mai dat un strat în aceeași seară, pentru siguranță.
 3. Următoarea zi am dat turnurile cu ceară: cel mov cu ceară transparentă, iar cel rose l-am antichizat folosind ceara maro deschis. Ceara este foarte importantă pentru a proteja culoarea, mai ales pentru piese de mobilier intens folosite, dar și pentru a crea un stat impermeabil, ceea ce s-a dovedit extrem de folositor pentru turnurile noastre. Se curăță atât de ușor! Cea mai bună alegere!
 4. Ultimul pas a fost să aplicăm aceste piese din lemn vopsite în auriu, culoare pe care o găsiți tot la Maison Romantique.

Atât! În două zile, cu muncă puțină, dezordine deloc dar cu produsele potrivite, am creat minunățiile astea de turnuri de învățare….

Vă voi arăta în curând, pas cu pas, cum amenajăm camerele fetelor, dormitorul nostru, holul și sufrageria, inclusiv baia, cu produse de la Maison Romantique. Până atunci aruncați un ochi pe site-ul lor, chiar dacă nu plănuiți să reamenajați. Cu siguranță vă vor veni multe idei de proiecte DIY pentru casa voastră: poate vreți să vopsiți un scaun, rama unui tablou, o cutie de bijuterii sau chiar o rochie, vopseaua fiind perfectă chiar și pentru textile (voi încerca și asta în curând, sună prea interesant). Oricum, și o simplă plimbare pe site e ca o întoarcere în trecut, într-o lume în care accentele franțuzești, culorile pale, romantice și delicate sunt piesele de rezistență.

Sunt curioasă, ce tapete din colecția lor credeți că voi alege pentru casa noastră?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Raluca 24 September 2018 at 18:34

  Superb Amy

  Și eu vreau sa recondiționez unele piese
  ..am mai recondiționat diverse..însă cu vopsele simple..tare as vrea sa încerc cele recomandate de tine..

  Ps:nu mi se deschide link-ul către pagina..😯

 • Reply Casa Oglinzii 16 September 2019 at 17:01

  Interesant articol, am crezut initial ca este vorba despre mobilier din sticla dar ne-am inselat. Chiar si asa, mobilierul din lemn arata splendid cu acele piese aurii.

  • Reply Amy Hozat 25 September 2019 at 9:32

   Mă bucur mult că vă place!
   Momentan suntem în renovare, dar ne dorim foarte mult piese de mobilier cu sticlă cât de multă în bucătărie și sufragerie. Poate reușim să ne îndeplinim și dorința aceasta și să o împărtășim cu voi. ☺️

  Leave a Reply